Γενικά

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό

Ο εκπαιδευτικός του Σχολείου μας, κ. Χρήστος Σέβης, ανέλαβε να μελετήσει το Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα. Αφού τον προσάρμοσε στις ιδιαιτερότητες του κτιρίου όπου στεγάζεται-λειτουργεί το σχολείο μας, προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση, σε εκπαιδευτές σε εκπαιδευόμενους, όλων των απαραίτητων σημείων που αφορούν στην αντιμετώπιση μιας σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με τους κανόνες ορθής προστασίας σε α’ φάση και εκκένωσης του κτιρίου και καταφυγής σε ασφαλή χώρο σε β’ φάση.
Μετά την ενημέρωση και την επίλυση τυχόν απορίων από τους εμπλεκόμενους στην παραπάνω διαδικασία, υλοποιήθηκε σε β’ χρόνο προειδοποιημένη άσκηση ετοιμότητας για σεισμό, όπου όλα όσα είχαμε συζητήσει και συμφωνήσει εφαρμόστηκαν με ακρίβεια. Η εκκένωση του κτιρίου έγινε με τάξη τάξη και ασφάλεια και αποκτήσαμε όλοι την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ρόλο μας σε περίπτωση που έλθουμε αντιμέτωποι με ένα τέτοιο φαινόμενο στο μέλλον.

Ζούμε σε σεισμογενή χώρα και γειτονιά χωρών, οπόταν ο έλεγχος τήρησης όλων των προδιαγραφών ασφάλειας του κτηρίου όπου λειτουργεί το ΣΔΕ και οι ασκήσεις ετοιμότητας για τη διαχείριση ενός τέτοιου φαινομένου, μόνο οφέλη μπορούν να έχουν για όλους μας.